Харьковское областное общество радиолюбителей
Новости "Украинский КВ портал"
Пятница, 26.04.2024, 00:55


Попробуйте наш тулбар
Приветствую Вас Гость | RSS канал Харьковский радиоклуб Харьковский радиоклуб на Twitter Сервис по доставке новостей Харьковский радиоклуб на электронную почту
Меню сайта

Категории раздела
Новости клубов [34]
Экспедиции, дни активности [5]
Соревнования [15]
Новости сайта [14]
Другие новости [24]

Украинский КВ портал
Главная » 2011 » Август » 3 » Припинено роботу радіохулігана
Припинено роботу радіохулігана
13:53
Новини Харківської філії Українського державного центру радіочастот:

"Проблема роботи незаконних передавачів в короткохвильовому діапазоні на частотах міжнародної повітряної служби існує вже давно. Для радіохуліганів це стало розвагою, а для держави проблемою тому, що час від часу до НКРЗ надходять повідомлення регуляторного органу Великобританії Ofcom та Німеччини про роботу невідомих передавачів з території України, які впливають на роботу РЕЗ повітряної рухомої служби, перешкоджають керуванню повітряним рухом над Атлантичним океаном. В повідомленнях вказується, що міжнародні станції радіомоніторингу фіксують випромінювання з конкретних регіонів України та висловлюється впевненість, що відповідні служби знайдуть та припинять роботу незаконних передавачів. Зрозуміло, що в таких умовах всі відповідні служби мають діяти злагоджено для досягнення результату.

Фахівці Харківської філії УДЦР постійно спостерігають за цим діапазоном частот та аналізують роботу несанкціонованих передавачів. Чого тут тільки не можна почути! Один з таких радіохуліганів з позивним «семёрка» «веселив» ефір своїми піснями під баян в нетверезому стані. І ось нарешті, при сприянні співробітників СБУ та МВС, його вдалося запеленгувати, задокументувати роботу передавача і знайти. Радіохуліган ніяк не очікував рано вранці появи у себе за спиною співробітників правоохоронних органів та був захоплений зненацька. Потім він поясняв, що не знав, що порушує законодавство, що він міг втрутитись в роботу електронних систем служб повітряного руху, що могло призвести до непередбачуваних наслідків,  та таке інше.

   На порушника співробітником СБУ було складено протокол про порушення за ст.361 Кримінального Кодексу України, апаратуру конфісковано, слідство триває.

            І це не єдиний випадок подібних справ. Так сайт СБУ України  в червні повідомив, що жителя Київської області суд визнав винним у втручанні у короткохвильовий частотний діапазон, виділений Міжнародним союзом електрозв’язку для управління літаками цивільної авіації  та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі, друге слідство по справі жителя Черкаської області триває.

http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=107647&cat_id=107263

Що ж, на нашу думку всім, хто таким чином бажає розважатись в ефірі слід задуматись про «ціну» таких розваг, чи варто воно того?

            Профілактика таких порушень є спільним завданням як радіоклубів так і кваліфікаціонно-технічних комісій, які повинні проводити роз’яснювальну роботу серед радіоаматорів, залучати їх до профілактики порушень Регламенту радіоаматорського зв’язку в радіоаматорському середовищі.

Слід зазначити, що фахівці Харківської філії безпосередньо брали участь у конференції радіоаматорів, яка була проведена в минулому році, де роз’яснювали відповідальність за порушення законодавства при користуванні радіочастотним ресурсом. На конференцію запрошувались радіоклуби та всі бажаючі. http://www.ucrf.gov.ua/uk/press/news/1288793195/ 

Однак ситуація складається такою, що велика частина радіоаматорів не є членами клубів та не мають ніякої інформації. Результатом цього і є численні порушення. Харківська філія і в подальшому проводитиме заходи щодо припинення роботи незаконних передавачів та сподівається на порозуміння всіх причетних до даної проблеми.  "

 

 Прес-центр Українського державного центру радіочастот

Категория: Другие новости | Просмотров: 1071 | Добавил: uy0ll | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Логин:
Пароль:

Поиск по сайту

Статистика
Украинский КВ портал
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Посетители сегодня:



При копировании материалов с этого сайта, обязательна АКТИВНАЯ ссылка на сайт HAMRADIO.AT.UA и на первоисточник!
Copyright UY0LL © 2024
Хостинг от uCoz